2011. december 23., péntek

Móricz Zsigmond: A szerelmes levél MINIATŰR KÖNYV - Jelenlegi ára: 1 200 Ft

1974-es kiadás, jó állapot.
 
"Úgy tűnik fel előttem Móricz Zsigmondnak A szerelmes levél című kis regénye, mint mikor nehézkezű férfi kis filigrán porceláncsészét vesz a kezébe és teát kever benne apró ezüstkanállal. Erős, hatalmas ujjai közé fogja a csészikét és beletölt óvatosan mindent, ami kell, cukrot is tesz bele, erős rumot is, citromot is egy keveset, beleszűri a teát. Szinte félős nézni, furcsa és kedves. De nem ejti le a csészét, sem a kiskanalat és nem öntött semmiből túl sokat, vagy túl keveset belé. Éppen csak, hogy kissé erősebb az íze: megérezni a teán, hogy ő keverte. S elkészülve a keveréssel, leteszi az asztalra óvatosan és ő maga is mosolyogva hajol föléje. Kész.
Különös. Ez a téma másé is lehetett volna. Volt is. Mégis, milyen más. Miért más tulajdonképpen? Letéve a könyvet, láttam a regényt végigjátszódni, láttam a téli tájat az ablakon túl, a ködben, ahol a csilingelő szánkán ülnek Samu meg a kis felesége. És elképzeltem, hogyan írta volna meg más ezt a témát. Különösen Mikszáthot lehet nagyon jól hozzáképzelni és Herczeg Ferencet.
A fiatalasszony szerelmes levelet talál a férje zsebében, ami egy idegen leánynak szól. Mi történik ezek után, hogy intézik el egymás között a dolgot és hogyan békülnek ki, ez a regény. " K. Réz Lola a műről a Nyugatban


Jelenlegi ára: 1 200 Ft

Az aukció vége: 2011-12-26 14:42
. Móricz Zsigmond: A szerelmes levél MINIATŰR KÖNYV - Jelenlegi ára: 1 200 Ft